A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сєвєродонецька районна рада Луганської області
Луганська область

Знайомство з Холдінгом !FEST у Львові

Дата: 19.10.2021 13:55
Кількість переглядів: 268

     Львів – це не тільки площа Ринок. Новий Львів може похвалитися великим ІТ-кластером, прогресивним приватним університетом і сміливими урбаністичними рішеннями.  Щоб класно провести час у Львові, не обовязково ходити в натовпі туристів у самому центрі, шукаючі місця для  нового досвіду, емоцій та історій. Можна відійти від площі Ринок, і Львів буде наповнений новими емоціями та  новим досвідом.

На початку весни 2007 року троє молодих львівських підприємців, а в душі повстанців, були у стані непереборного бажання створити власну компанію, що насамперед базуватиметься на принципах і цінностях, які вони поділяють.

         За невеличкий проміжок часу ця компанія взяла на себе функцію амбасадорів свого міста. Вони створили або об’єднали бренди, що пов’язали Львів із кавою, книжками, шоколадом, пивом, фестивалями та креативними закладами. Хлопці назвали свій проект - !FEST. Сьогодні холдинг !FEST управляє 128 ресторанами під 20 брендами і займається готельними, освітніми, логістичними, туристичними проєктами, девелопментом та організацією заходів.

     Мережа концептуальних закладів !FEST вже понад 10 років створює авторські ресторани не тільки у Львові, а і в інших українських містах та за кордоном. Серед відомих проектів холдингу — стилізований під часи ОУН львівський ресторан «Криївка», «Львівська майстерня шоколаду», «Львівська копальня кави», імітоване під тематику творів Леопольда фон Захер-Мазоха «Мазох-café», винний бар «П’яна Вишня» та багато інших. Засновники !FEST зізнаються, що відчувають відповідальність за «експорт Львова по всій Україні».

     У 2015 році мережа креативних проектів !FEST викупила занедбаний завод «Галичскло», розташований у індустріальному районі Львова Підзамче. Завод раніше займався виготовленням склотари для аптечної промисловості, але після банкрутства пустував близько 10 років. Засновники !FEST Андрій Худо та Юрій Назарук згадують, що коли вони в’їхали у це приміщення, все було фактично зруйноване.

     На території площею 2 гектари вони облаштували як новий офіс для команди, так і простір для відвідувачів. Увесь цей комплекс отримав назву !FESTrepublic. Тут працюють виробничі майстерні, пекарня, склад тощо. Облаштовано місця для фестивалів і вечірок.

     Офіс холдингу розташований у п’ятиповерховій будівлі. На кожному поверсі є «вулиці» з іронічними назвами, а кожен працівник чи кожен стіл має «номер будинку», тобто власну адресу. Таким чином, офіс розподілений на квартали: фінансовий відділ — на другому поверсі, відділ постачання — на третьому, проектна та креативна команда — на четвертому, а керівництво холдингу — на п’ятому поверсі.

Балкони головного офісу !FEST стилізовані під пташині гнізда.

     Восени 2016 року на території відкрився !FESTrepublic Club, де проходять дискотеки та вечірки. Власники зберегли індустріальний стиль приміщення, однак зробили його сучасним завдяки якісному звуку та освітленню.

     Улітку 2018 року на території !FESTrepublic відкрився кавовий хаб !FEST Coffee Mission Hub. Тут є кавова лабораторія, обладнана для капінгів (дегустацій), проходять майстер-класи та кавові школи.

Є тут і пивоварня «Правда», яка виробляє крафтове пиво.

     2010 року холдинг емоцій !FEST став партнером «Видавництва Старого Лева», допомагаючи йому менеджментом і капіталом. Головний офіс «Видавництва Старого Лева» розташований на території !FESTrepublic. Зовнішній фасад будівлі нагадує велику полицю з книгами.

     У 2015 році холдинг !FEST разом із дизайнеркою Уляною Барабаш створив бренд одягу «Авіація Галичини». Засновники пояснюють, що цей бренд натхненний новою українською армією та ідеєю свободи. Майстерні, де створюють дизайн і шиють цей одяг, розміщені в одному просторі — у !FESTrepublic.

     Дизайнери бренду розробляють шеврони та ілюстрації як до справжніх військових підрозділів, компаній або персоналій (наприклад, «Нічні відьми» часів Другої світової, літак Ан–225 «Мрія», авіаконструктор Ігор Сікорський, 7-й окремий полк армійської авіації ЗСУ), так і на вигадані теми (наприклад, Телесик airlines та Гуцульська космічна програма).

     Восени 2017 року холдинг !FEST разом із мережею дитсадків «Веселі та розумні» розпочав перший набір дітей до Школи вільних і небайдужих. Це проект альтернативної шкільної освіти, що працює в режимі повного дня та забезпечує гармонійний розвиток дітей.

     Особливістю проекту є засвоєння не лише загальної шкільної програми, а й фізичний та культурний розвиток учнів. Наприклад, важливим є вміння їздити на велосипеді, надавати першу медичну допомогу, готувати їжу, користуватися пошуковиками тощо.

     І кайф приватної освіти полягає в тому, що ти можеш будь-які інновації впроваджувати швидше, практично миттєво.

     Нема цілі зробити найкращу школу, ціль — щоб у школах дітям було цікаво. Засновники мають на меті створити 100 таких шкіл в Україні. І щоб схема начання в таких школах мала великий вплив на всю освіту.

     «Нас, як засновників холдингу, об’єднав бізнес. - розповідають Андрій Худо та Юрій Назарук. - Ми розглядаємо наші проекти як бізнес. Це нормально, коли люди хочуть зробити щось, заробити на цьому, подбати про себе, свою сім’ю і світ зрештою. Тому оце постсовкове сприйняття, що бізнес — це зле… Ми думаємо, що це варто змінити. Важливим є і  середовище, де працює бізнес. Поєднання правильного місця та працьовитості роблять свою справу. Це круто, коли люди бізнесу мають місце, де вони можуть комунікувати. Небагато є міст в Україні, де підприємці реально зустрічаються, комунікують, сварять владу, пробують з нею домовитись, вибирають її. Ми також є наслідком правильних середовищ в місті».

     Дякуємо цим креативним хлопцям за науку, за правильні і важливі слова, за чудові історії щодо розвитку бізнесу та неперевершені емоції!

     Далі буде.

Людмила Стародубцева

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь