A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сєвєродонецька районна рада Луганської області
Луганська область

Пресконференція на тему «Підсумки обговорення критичних проблем децентралізації»

Дата: 30.11.2021 16:02
Кількість переглядів: 242

         Сьогодні, 30 листопада, у Києві, Українською Асоціацією районних та обласних рад  проведено пресконференцію на тему «Підсумки обговорення критичних проблем децентралізації».Участь у пресконференції взяв голова Сєвєродонецької районної ради Володимир Прокопенко.

         Захід організовано за результатами обговорення Звернення районних рад до Президента України  щодо критичних проблем децентралізації, що було надіслано Володимиру Зеленському та оприлюднено для загалу 26 листопада.

         Голови районних рад України звернулися до  Президента України стосовно критичної ситуації, що склалася на районному рівні самоврядування в контексті децентралізації.

         У  Зверненні зазначається, що через штучне відсторонення районних рад від їхніх повноважень, знижується якість та доступність надання публічних послуг громадянам.

         Мова йде про закриття чи погіршення надання послуги більше ніж 350 об’єктів соціальної інфраструктури. Серед іншого, такими об’єктами є лікарні та освітні заклади.

         За словами очільників райрад, ситуація склалася через реалізацію законів 907-IX та 1009-IX, що були ухваленні ще у 2020 році.

         Крім того, у Зверненні наголошується, що сьогодні відбувається нехтування дорожньою картою децентралізації, Конституцією України та Європейською хартією місцевого самоврядування. І усе це може призвести до зниження рівня місцевої демократії й централізації влади.

         На думку голів районних рад, не останню роль у причинах таких негативних тенденцій відіграють окремі представники органів державної влади.

         До того ж, очільники органів місцевого самоврядування субрегіонального рівня звернулися до Президента України з проханням сприяти стабілізації ситуації, зокрема винести у парламентську залу Законопроєкт про внесення змін до Конституції стосовно  децентралізації, що міститиме трирівневу систему місцевого самоврядування, переглянути децентралізаційну Концепцію та провести зустріч з представниками районних рад.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь