A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сєвєродонецька районна рада Луганської області
Луганська область

У Кремінній відкрили перший в області проектний офіс

Дата: 07.12.2021 13:29
Кількість переглядів: 288

     Сьогодні, 7 грудня, у Кремінній відбулася приємна подія - урочисте відкриття проектного офісу, який розташований по вулиці Чайковського. У капітально відремонтовану адміністративну будівлю перейдуть деякі працівники міськради – до відділу інвестицій та муніципальних ініціатив та відділу економічного аналізу та розвитку (в структурі управління економіки Кремінської міської ради).

 

    Дуже символічно, що ця подія збіглася зі святом місцевого самоврядування в Україні та річницею перебування Володимира Струка на посаді Кремінського міського голови. Це відзначили й гості заходу: проектний офіс (до речі, єдиний в області!) став таким собі показником плідної, згуртованої і відповідальної роботи команди міського голови, депутатського корпусу та всієї громади.

    На заході зібралися всі, хто в межах своїх обов’язків опікується питанням проектної діяльності – представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, місцевих неурядових організацій, ПРООН та просто активні мешканці громади.

    Символічну червону стрічку перерізали Кремінський міський голова Володимир Струк та Ганна Білявська, спеціалістка по розвитку громад програми ООН із відновлення та розбудови миру. Адже проектний офіс відкрито за підтримки Програми ООН із Відновлення та розбудови миру, в рамках реалізації компоненту «Місцеве самоврядування та реформа з децентралізації влади» .

     Офіс капітально відремонтовано за кошти громади, а за рахунок програми придбано меблі і сучасну техніку та обладнання.

    Ганна Білявська у привітальному слові зазначила, що для участі у пілотному проекті відбиралися громади виключено за єдиними принципом –  де керівник розуміє, що територію потрібно розвивати, враховуючи інтереси не тільки місцевої влади, а й громадськості. Саме таке порозуміння вони знайшли у Кремінській громаді.

    Володимир Олексійович Струк зазначив, що відкриття офісу – це дійсно знакова подія. Бо мова йде не тільки про нові можливості для громади та інвестиції, а й про нові робочі місця. 

      Привітали громаду Євгеній Целіщев – заступник начальника управління – начальник відділу супроводу міжнародної технічної допомоги Департамента міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх відносин Луганської обласної державної адміністрації; Володимир Прокопенко - голова Сєвєродонецької районної ради, Катерина Колєснікова – заступниця голови Сєвєродонецької РДА.  

      Заступниця Кремінського міського голови Наталя Макогон, яка була ведучою заходу, представила модель проектно-орієнтованого управління розвитку Кремінської територіальної громади і розповіла про досвід громади з реалізації подібних проектів.

     Юрій Орел – експерт, людина, якій, власне, належить ідея створення проектних офісів, зазначив:

     «Недаремно було відібрано саме Кремінську громаду, недаремно ви – перші! Я хочу сказати, що про вас знають по всій Україні! Вашим досвідом цікавляться, зокрема, як в умовах суцільного подорожчання, ви змогли знизити тарифи на воду вдвічі. Отже, будь ласка, діліться своїм позитивним досвідом з іншими! Процвітання вам і успіхів!"

 

     Проектний офіс планує свою співпрацю з комунальними підприємствами та установами, громадськими організаціями, ФОПами, ОСББ та іншими зацікавленими в розвитку нашої громади.

     Головний лозунг проектного офісу: «Живемо та вчимось все своє життя». 

   Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

    Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

За матеріалами сайту krm.lg.ua



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь