A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сєвєродонецька районна рада Луганської області
Луганська область

До уваги суб’єктів декларування Сєвєродонецької районної ради та осіб, які припинили діяльність пов’язану з виконанням функцій місцевого самоврядування в 2021 році

Дата: 24.01.2022 11:44
Кількість переглядів: 269

     З 01 січня 2022 року розпочався черговий етап подання декларацій осіб, уповноважених на  виконання  функцій  держави  або  місцевого  самоврядування. Це особи, які зазначені у пункті 1, підпункті "а" пункту 2 частини першої статті 3 Закону України «Про запобігання корупції».

     Суб’єкти декларування  зобов’язані, відповідно до цього Закону, щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (https://nazk.gov.ua) декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначена Наказом  Національного агентства з питань запобігання корупції від 23.07.2021 № 449/21 (Форма декларації).

     Для того, щоби вам було максимально комфортно розпочати кампанію декларування 2022 року Національне агентство з питань запобігання корупції підготувало оновлену редакцію Роз’яснень (від 29.12.2021р. № 11), що охоплює понад 200 найпоширеніших питань (Роз’яснення щодо заповнення декларації).

     Подані декларації включаються до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, що формується та ведеться Національним агентством.

     Національне агентство забезпечує відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, на офіційному веб-сайті Національного агентства (https://public.nazk.gov.ua/).

    Перевірка факту подання декларацій та повідомлення Національного агентства  про  випадки  неподання  чи  несвоєчасного  подання  декларацій, відповідно до рішення Національного агентства з питань запобігання корупції від 06.09.2016р. №19 покладаються на уповноважену особу з питань запобігання та виявлення корупції органу, в якому працює суб’єкт декларування. Щорічні декларації суб’єктів декларування перевіряються уповноваженою особою – протягом 10 робочих днів з граничної дати подання таких декларацій. Уповноважена особа перевіряє  факт  подання  декларацій шляхом  пошуку  та  перегляду  інформації  в  публічній  частині Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, на офіційному веб-сайті Національного агентства.

     У випадку встановлення факту неподання чи несвоєчасного подання декларацій суб’єктами декларування відповідно до вимог Закону відповідальна особа повідомляє про це Національне агентство упродовж трьох робочих днів з дня виявлення такого факту.

     Пам’ятайте, що за неподання, несвоєчасне подання та за подання завідомо недостовірних відомостей в деклараціях встановлена адміністративна та кримінальна відповідальність.

     Шановні, суб’єкти декларування (депутати та посадові особи), будьте уважні, подайте своєчасно декларації.

 

 

                                                                            Уповноважена особа з питань запобігання

                                                                     та виявлення корупції у виконавчому апараті

                                                                                Сєвєродонецької районної ради

                                                                                  ЛЄПЄХО Інна


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь