A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сєвєродонецька районна рада Луганської області
Луганська область

З днем вишиванки

Дата: 18.05.2023 08:51
Кількість переглядів: 88

Щороку третього четверга травня відзначається Всесвітній день вишиванки. Це свято покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. У цей день в кожному куточку Землі українці надягають свої найкрасивіші вишиті сорочки, заявляючи усьому світові, що вони – представники українського народу, який був, є і завжди буде і що українську історію, культуру, українську душу не знищити нікому. 

Сьогодні День вишиванки має свої особливі відмінності. Бо наш національний одяг – ніби другий національний прапор: згуртовує, додає віри  в нашу  перемогу і наповнює неймовірною силою душу і тіло, які українці готові віддати за волю і за свою Україну. 

 Також вишиванка – це ще й молитва, вишита руками українських жінок. Тож нехай наш український оберіг з вишитими голубами – птахами, які несуть мир та спокій, дубами і калиною, щоб хлопці були сильні й мужні, а дівчата після повернення з війни ще народжували дітей – огортає та захищає наших воїнів, які боронять країну.

Шануймося,  бо ми того варті!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь