A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сєвєродонецька районна рада Луганської області
Луганська область

Президент присвоїв звання Героя України сєвєродончанину Олександру “Хуку” Коваленку

Дата: 29.06.2023 12:34
Кількість переглядів: 168

Вчора, у День Конституції України, Президент України Володимир Зеленський вручив нагороди захисникам України і сім'ям полеглих бійців. Сєвєродончанину Олександру Коваленку присвоєне звання Героя України, орден “Золота Зірка” президент вручив йому особисто.

Церемонія вручення нагород відбулася у залі Верховної Ради України.

 

Хто такий ОлександрХукКоваленко

33-річний військовослужбовець Збройних сил України Олександр Коваленко, позивний “Хук”, став відомим у медіапросторі через численні публікації відео своїх танців на лінії фронту зі зброєю та в повній амуніції.

Сєвєродончанин до 2014-го року працював менеджером, очолював відділ однієї з компаній. Після подій на Луганщині вступив до складу легендарного 24 окремого штурмового батальйону “Айдар”, де отримав псевдо “Хук”, бо раніше займався бойовими мистецтвами.

Всі роки війни “Хук” брав безпосередню участь у подіях. За цей час він отримав шість контузій і кульове поранення. Його нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеню, медалями “За військову службу Україні” та “Захисник Вітчизни”, а також численними відомчими відзнаками.

Після початку повномасштабної агресії рф Олександр багато разів завдавав окупантам значних втрат у живій силі й техніці, особисто взяв у полон військовослужбовця російської армії. Неодноразово керував штурмовими діями роти на Донбасі. Територію, яку піхота ПВК «Вагнер» захоплювала чотири місяці, штурмова рота на чолі з Олександром Коваленком звільнила за чотири дні.

Нагадаємо, у березні 2023 року президент України Володимир Зеленський нагородив командира роти 24-го окремого штурмового батальйону "Айдар" лейтенанта Олександра Коваленка орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня.

Вітаємо Олександра «Хука» Коваленка з присвоєнням почесного та заслуженого звання Герой України із врученням ордена “Золота Зірка”.

Щиро дякуємо за подвиг, незламність духу, святу волю та відновлення миру. За кожну хвилину життя.

Слава Герою!

Слава Україні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь